John Huston

Ucieczka do zwycięstwa
6.6

Ucieczka do zwycięstwa

Akcja rozgrywa się w niemieckim obozie jenieckim podczas II Wojny Światowej. Specjaliści od faszystowskiej propagandy organizują w obozie mecz piłki nożnej Niemcy kontra więźniowie. Chcą w ten sposób pokazać jeńcom swoją przewagę. Ci ostatni jednak zamierzają wykorzystac zamieszanie towarzyszące grze aby uciec z obozu. W roli jednego z piłkarzy wystąpił Kazimierz Deyna.
Człowiek, Który Chciał Być Królem
7.9

Człowiek, Który Chciał Być Królem

Indie, lata osiemdziesiąte XIX wieku. Daniel Dravot i Peachy Carnehan, byli żołnierze armii brytyjskiej zawierają pomiędzy sobą umowę, która ma im umożliwić zdobycie władzy i bogactwa. Dwaj awanturnicy postanawiają pójść w ślady Aleksandra Macedońskiego i dotrzeć do Kafiristanu, aby podbić tamtejsze plemiona i zostać władcami krainy.
Człowiek Mackintosha
6.4

Człowiek Mackintosha

Joseph Rearden bierze udział w kradzieży diamentów na terenie Wielkiej Brytanii, jednak dzięki anonimowemu donosowi zostaje zatrzymany przez policję, a w efekcie osądzony i skazany na 20 lat więzienia. Tam poznaje mężczyznę, który oferuje wydostanie go na wolność za połowę jego doli z kradzieży, którą Rearden będzie musiał zresztą odzyskać na własną rękę.